2012. július 31., kedd

A MEZŐHEGYESI PLATÁNFA GYÓGYÍTÓ EREJE

A védett platánfa (Platanus occidentalis) a reprezentatív Ménesbirtoki Központban található, a fedeles lovarda mellett. A ménesudvart 1819-ben indiai eredetű platánfákkal telepítették be. Ezek közül ez az egy maradt meg. Magassága 36 méter, törzsének átmérője, csodálatos képet nyújt minden évszakban. 2 méter magas, a lombsátor kb. 900 négyzetméter földet takar
.A fák ősi, bölcs lények, akik feljegyzik a hely történelmét, valamint hálózatot alkotnak a bolygó körül.
Minden egyes fa fajtának más minősége van, amelyet a világ számára képvisel. Ha például az
erő és a szilárdság minőségeire vágysz, akkor intuitív módon egy platánfának támaszkodhatsz. A platánfák nagyon érzékenyek, és együtt éreznek azemberi sebezhetőséggel, védelmet nyújtva saját gyengeségeinkkel szemben. Amint menedéket nyújtanak nekünk, ráhangolódnak érzéseinkre, és segítenek, hogy jobban érezzük magunkat.
Tartsd észben, hogy segítségért fordulhatsz az égi angyalokhoz és az elementálokhoz, de a fákra is ráhangolódhatsz a szükséges segítségért, amelyet teljesen földelt módon fogsz megkapni.
A nagy fák ősi bölcsességet őriznek.

A fa közelebb áll hozzánk, mint azt a legtöbb ember gondolná: megéli a tavaszt, az őszt, a telet, és így nagyon sok mesélnivalója van. A gyökere az egész életét jelenti. Még a Bibliában is az élet szimbólumaként használták. Így lehet az, hogy számos kultúrában és vallásban tisztelték, és szobrokban vagy képeken ábrázolták és ábrázolják még mindig. Azonban a mitikus és vallási jelentősége mellett a fa a természetgyógyászatban is kiemelt fontossággal bír.
A fa a természetgyógyászatban
Már az ókori Görögországban is tudták, hogy milyen értékes terápiás hatással rendelkezik a fa. Ezt az egyedülálló hatást már egy erdei sétánál is érezhetjük. Az a nyugalom, ami az erdőben uralkodik, egyszerűen összehasonlíthatatlan, és elképesztően pozitívan hat az emberre. De nem csak ez a hatása. Ugyanis azokkal a tapasztalatokkal, amelyeket az ember évezredeken keresztül szerzett, ma sikeresen alkalmazhatók azok az orvosságok például a hagyományos kínai orvostudományban, amelyeket a fákból nyerhetünk. Néhány „zöld segítő”:Ösztönösen vonzódunk az erdőkhöz, a szép fákhoz, hisz érezzük, hogy valami mágikus erő árad belőlük. titok nyitja a fák gyógyító, tisztító energiájában keresendő. Megállunk a fa előtt, becsukjuk a szemünket, gondolatban köszönünk, majd a két tenyerünket a fa felé fordítjuk, megkérjük, hogy cserélhessünk energiát. Ilyenkor a harmadik szemünknél érezhetünk egyfajta nyomást, bizsergést, fényt láthatunk, majd érezzük, ahogyan az energia átmossa a testünket. Érezhetjük azt, mintha valami láthatatlan erő húzna a fához minket. Ritkán érezhetjük azt is, hogy a fa nem akar velünk kommunikálni, ilyenkor rögtön taszítást érzünk. Természetesen ebben az esetben elköszönünk a fától. Tetszőleges ideig öleljünk át egy fát úgy, hogy közben homlokunk, mellkasunk, és hasunk a fa törzséhez ér! Bal kezünk felfelé, jobb kezünk pedig lefelé mutasson! Azután forduljunk meg, hogy nyakszirtünk, gerincünk és lábunk is érintkezzen a törzzsel! Ha álmatlanság kínozna bennünket, akkor jó időben heveredjünk le a fa mellé, és meztelen talpunkat tegyük a fa törzsére!Nagyon erős energiája van például a platánfáknak hihetetlen vitalizáló hatása van. Kezdésnek én csak 1 percet javasolnék, majd pár percig is tarthat a gyakorlat. Ebben az esetben is a mértékletesség, fokozatosság az elv.

Mindannyian ültünk már fa alatt, hallgattuk, ahogy a szellő zörgeti a leveleket és élveztük, ahogy a lombok megszűrik a fényt és melegítik az arcunkat. Megnyugtató az árnyékában feküdni és beszívni a fa illatát, azt az illatot, ami olyan jellegzetes, hogy ezer közül felismernénk.

1 megjegyzés:

Bohóc írta...

Gyönyörű! Az óriások világa. Én nem "panaszkodhatok", igazán sokat vagyok köztük. :)