2011. február 16., szerda

Az igazságból elveszett az "i"!


\'Nagyon is értem, miért viszolyogsz a politikától, kedvetlenedsz el a sajtó locsogása, felelőtlen nyüzsgése miatt, miért ejt kétségbe, (...) ahogy korunk embere gondolkodik, olvas, zenél, ünnepel, művelődik! Igazad van, pusztai farkas, tökéletesen igazad van, mégis elpusztulsz.Ez a primitív, kényelmes, kevéssel beérő mai világ kiokád magából, igényesnek, mohónak talál, egy dimenzióval gazdagabb vagy a kelleténél. Az olyan emberek, mint mi, manapság nem tudnak élni és az életnek örülni. Aki csinnadratta helyett zenére, szórakozás helyett gyönyörre, pénz helyett lélekre, nyüzsgés helyett igazi munkára, játszadozás helyett szenvedélyre vágyakozik, az ebben a tetszetős világban nem találja meg az otthonát.\'


"Azt hiszed, a világ olyan, amilyennek mondják, s nem olyan, mint valójában.
Ezen a világon valójában senkinek semmiféle joga nincs. Csak annyi, amennyit ki tud erőszakolni magának, és amihez a végsőkig ragaszkodni tud.
És ezeket is rendszerint csak úgy tudja megszerezni magának, ha elveszi őket másvalakitől.
Ne kérdezd, miért van ez így. Csak azt tudom, hogy így van.
És ha valaki ragaszkodni akar valamihez, vagy meg akar szerezni valamit, akkor ezzel számolnia kell. Észre kell vennie, hogyan szerezték és őrizték meg mások azt, amijük van, aztán meg kell tanulnia, hogy ő is ugyanazt csinálja. A legjobb módszer, ezt alkalmazzák a legtöbben és leggyakrabban a politikában. Összebarátkoznak valakivel, akinek befolyása van, aztán kihasználják ezt a befolyást.
Magam is így csináltam. (...)
De én nem akarom elhinni, hogy csak így lehet boldogulni.
Mert ha igen, akkor szart sem ér az ember.
Ha nincs valaki a háta mögött, akkor egyszerűen senki?"
 


"Végső soron a legerősebb kapocs köztünk az, hogy mind ezen a kis bolygón élünk, ugyanazt a levegőt szívjuk, fel akarjuk nevelni a gyerekeinket és halandóak vagyunk. Közös a sorsunk, és ez nem egy harc."

"Fontos és közismert tény, hogy a látszat olykor csal.
Például a Földön az ember mindig szentül hitte, hogy intelligensebb a delfinnél, mivel oly sok mindent elért: feltalálta a kereket, New Yorkot, a háborút, egyebeket, mialatt a delfinek csak vidáman lubickoltak.
A delfinek ezzel szemben azt hitték, hogy sokkal intelligensebbek az embernél - pontosan a fenti okok miatt."

4 megjegyzés:

MJ írta...

Na ezért kerülöm én a politikát, amennyire csak lehet. Még témaként is kerülöm.
De nem lehet mindig elkerülni. Sajnos.

online-lehetőségek írta...

Csatlakozom a hozzászólásodhoz MJ igy igaz!

carpe diem írta...

Ez így igaz Erről pontosan megegyezik a véleményünk. A borzasztó mégis az, hogy nem térhetsz ki előle, mert átszövi az életünket, mint egy láthatatlan pókháló. :((

Névtelen írta...

Ha akarjuk, ha nem, betolakszik az életünkbe. Hiába bojkottáljuk, talál rést magának. Sajnos.