2011. március 29., kedd

AZ ÉLET ÉRTÉKE

Ember módra élsz, ha igazságosan élsz. Ha minden cselekedeted és szavad alján a szándék van: nem ártani az embereknek. Ha megkísérled - feltűnés és hiú szerep nélkül - segíteni az embereknek. Néha csak azzal, hogy nem hallgatod el az egyszerű igazságokat. Néha csak azzal, hogy nem mondod tovább, amit mások hazudnak. Néha csak azzal, hogy nem mondasz igent, mikor mindenki kiabál: "Igen, igen!" Egy életen át, következetesen, nem beleegyezni abba, ami az emberek hazugsága, nagyobb hősiesség, mint alkalmilag hangosan és mellveregetve tiltakozni ellene.
A halálos ágyon csak akkor pihensz nyugodtan, ha mindennap, minden öntudatoddal, az igazságot szolgáltad. Néha nagyon egyszerű és kicsinyes az igazság. De te ne válogass. Ennyi az élet értéke.

4 megjegyzés:

online-lehetőségek írta...

Nagyon sok embernek kellene ezeket a sorokat olvasni. Én nagyon örülök neki, hogy feltetted és olvashatom. Szeretem Márai Sándor irásait .
Köszönet érte Neked :))

MJ írta...

Nekem sok is jutott az igazságérzetből. :)

annalíz írta...

Szeretm Márait, de a kép is gyönyörű.Ki készítette? nekem az élet sarjadása jut eszembe róla....

carpe diem írta...

Köszönöm. Márait méltatlanul elfeledték évtizedekig, pedig életműve világirodalmi rangú. Hál' Istennek könyvei egyre népszerűbbek.Kedves Annaliz! Aranyos vagy, hogy megdicsérted a képet. :)) Kisebbik lányom festette. Sajnos nem vették fel rajz szakra, jelenleg magyar-multimédia szakos egyetemista Szegeden.Hobbija a rajzolgatás.