2012. július 26., csütörtök

A csodálatos fákA fák csodás energiákat közvetítenek fáradt testünknek. A nyugati civilizált ember számára furcsa módszernek tűnhet a faterápia lelki békénk megőrzésére, a rossz hangulat elűzésére. Pedig ezt a technikát már az ősi kelta, ógörög és római emberek is alkalmazták. Később a módszer eljutott Németországba is, ahol évtizedek óta kutatja Manfred Himmel szakember. Rájött, hogy a fák varázslatos, gyógyító energiával rendelkeznek, ráadásul a jótékony hatású földsugárzást is felerősítik. Azokon a területeken, ahol a Föld különleges energiákat közvetít, a fák gyógyító hatása többszörösen kisugárzik. Hazánk ráadásul különösen alkalmas hely a faterápia alkalmazására, hiszen a Föld szívcsakrája a Pilisben található. Szakemberek szerint az, aki odalátogat, különleges harmóniát érzékel, miközben gyorsan feltöltődik energiával. Nem kell azonban elutaznunk az éltető fák energiáinak átvételéhez: egyszerűen keressük meg az otthonunkhoz legközelebb eső parkot, és már kezdhetjük is testünk energetizálását! Öleljük meg a fákat!
Zöld növények között mindenki jobban érzi magát, mint sivár környezetben. Gondoljunk csak arra, mennyivel jobb érzés egy virágokkal teli irodában dolgozni, mint egy olyan helyiségben, ahol egyetlen növény sincs. A fárasztó, egész napos munka után sokan már attól is megnyugodnak, ha elmehetnek az erdőbe, vagy néhány percig sétálhatnak egy parkban, mélyen beszippantva a friss levegőt. A fák nem pusztán arról gondoskodnak, hogy folyamatosan oxigént termeljenek, törzsüket átölelve gyógyító energiákkal töltik fel szervezetünket. Ne szégyelljük magunkat tehát, ha kedvünk támad kipróbálni a faterápiát, egyszerűen öleljük meg a számunkra legszimpatikusabbat, és érezzük, ahogyan megfáradt testünk és gondterhelt lelkünk néhány perc elteltével fellélegzik.

Így meditáljunk a fával

1
. Válasszunk magunknak egy fát. Lehetőleg idős – és persze egészséges lombkoronájú, törzsű – fát keressünk.
2.
Próbáljunk meg úgy elhelyezkedni, hogy testünk minél nagyobb felülete érintkezzen a fa törzsével, vagyis a homlokot, a mellkast, a hasat és a térdet is próbáljuk „odatapasztani” a fához. Ne legyünk görcsösek, álljunk lazán.
3.
Bal kezünket a korona, jobb kezünket a gyökerek irányába fordítsuk, és érintsük a kart is a fa törzséhez.
4.
Lélegezzünk nyugodtan, ritmusosan, egyenletesen. Csukjuk be a szemünket, és érezzük, amint a fa energiája átáramlik testünkbe.
5.
10-15 perc elteltével háttal is érintkezhetünk a fával, tehát a gerincet is nekitámaszthatjuk.
6.
Hetente érdemes legalább kétszer-háromszor megismételni a fákkal történő meditációt.

Nincsenek megjegyzések: